Pistacijų pyragas su spanguolėmis

2018-05-03 Autorius WorldRecipes.lt

Pistacijų pyragas su spanguolėmis

Ingredientai

    • sviesto: 250 gramų
    • cukraus: 250 gramų
    • pistacijų: 100 gramų (svoris be kevalų)
    • džiovintų spanguolių: 150 gramų
    • migdolų miltų: 130 gramų
    • miltų: 50 gramų
    • kiaušinių: 4
    • apelsino žievelės: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Tada po vieną įmuškite kiaušinius į sviesto masę bei išmaišykite. Į paruoštą masę dėkite 80 gramų sumaltų pistacijų (blenderio pagalba), migdolų miltus, miltus ir druską. Viską išmaišykite iki vienalytės masės.
  2. 2. Tuomet džiovintas spanguoles sumaišykite su apelsinų žievelėmis bei likusiais 20 gramų nesmulkintų pistacijų.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į skardą dėkite tešlą, išlyginkite šaukštu bei ant viršaus užbarstykite spanguolių mišinį. Galite truputį paspausti, kad iškepus pyragui jos nenubirėtų. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  5. 4. Pastebėjimas: Gardus ir šiltas, ir atvėsęs kitą dieną.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau pyragų su spanguolėmis receptų rasite: Pyragai su spanguolėmis.
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)
Moliūgų pyragas su varškės kremu - kepsiu vėl ir vėl!
(6)