Prancūziška cukinijų sriuba

2018-08-26 Autorius Virtuvės dienoraštis

Prancūziška cukinijų sriuba

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • žaliosios cukinijos: 1 kilogramo (pjaustytos kubeliais)
    • daržovių sultinys: 750 mililitrų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • baziliko lapeliai: 1 saujos (susmulkinti)
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
    • grietinėlė: 5 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas parmezano sūris: 50 gramų (naudotas "Džiugas")
    • druska
    • pipirai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode įkaitiname aliejų bei pakepiname susmulkintas česnako skilteles, smulkiai supjaustytą svogūną, cukiniją ir baziliką.
  2. 2. Pagardiname druska bei kepiname maždaug 10 minučių arba tol, kol cukinijos suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Įberiame pipirų pagal skonį, tuomet supilame pasiruoštą sultinį bei užverdame sriubą. Verdame maždaug 6-8 minutes neuždengtame puode.
  5. 4. Po to nuimame nuo ugnies, suberiame petražoles, supilame grietinėlę ir viską sutriname elektriniu trintuvu į vientisą masę. Sriubą dar šiek tiek pašildome, išpilstome į dubenėlius, užbarstome tarkuoto parmezano bei patiekiame!
  6. 5. Rekomendacija: Šią sriubą tiesiog privalu patiekti kartu su Skrebučiais su žalumynais ir česnaku.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau cukinijų sriubų receptų rasite: Cukinijų sriubos.
Perlinių kruopų sriuba su grybais
(1)
Faršo-sorų sriuba
(3)