Prancūziškas skrebutis (French toast) su karamelizuotais abrikosais

2022-04-13 Autorius Skanauk su Aušra

Prancūziškas skrebutis (French toast) su karamelizuotais abrikosais
Tokie prancūziški skrebučiai (French toast) su meduje karamelizuotais abrikosais man visada labai pakelia nuotaiką, nes yra itin skanūs. 

Skrebučius paruošti labai paprasta. Galima naudoti senesnę forminę duoną - šitaip toast’ai gausis traškesni. Aš pati gamindama naudojau duoną, kuri nėra vien iš kvietinių miltų, todėl jos spalva buvo tamsesnė už įprastą.

Duoną įmerkiau į kiaušinio ir pieno plakinį. O tuomet pakepiau keptuvėje. Iškepusius dar pabarsčiau cukraus pudra. Skrebučių patiekimui idealiai tinka (galite patiekti ir su saldžiais, ir nesaldžiais priedais):

- graikiškas jogurtas
- plakta grietinėlė
- riešutų sviestas
- šokoladas
- įvairios uogos, vaisiai
- uogienė
- sūris, dešra
- rūkyta ar sūdyta lašiša
- avokadas

Karamelizavau abrikosus itin paprastai – toks variantas yra visai nekaloringas, nes naudojau nedaug medaus ir sviesto. Pakepti bei sumaišyti su medumi ir sviestu abrikosai įgauna išties malonų skonį. O dar tie pakepti graikiniai riešutai… Mmm, tikras gardumėlis!

Iš nurodytų ingredientų kiekių, gaunasi 4 prancūziški skrebučiai, kurių užtenka dviem žmonėms. 

Ingredientai

    Prancūziškiems skrebučiams:
    • kvadratinė duona: 4 riekelių
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: trečdalio stiklinės (naudojau avižų pieną)
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas (kepimui)
    • jūros druska: žiupsnelio
    • cukraus pudra (apibarstymui)
    Karamelizuotiems abrikosams:
    • abrikosai: 4 (perpjauname perpus)
    • susmulkinti graikiniai riešutai: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų (arba klevų sirupas)
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Karamelizuoti abrikosai: Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą, įpilame medaus, įberiame cinamono, druskos ir išmaišome. Palaukiame, kol masė pradeda šiek tiek burbuliuoti.
  2. 2. Sudedame abrikosus, riešutus ir sumaišome su sviesto ir medaus mase. Kepame maždaug 3-4 minutes, kol abrikosai suminkštėja.
  3. 3. Prancūziški skrebučiai (French toast): Dideliame dubenyje lengvai išplakame kiaušinius, pieną, cinamoną ir druską.
  4. 4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą.
  5. 5. Duonos riekeles iš abiejų pusių įmerkiame į kiaušinių masę ir dedame į keptuvę. Likučius užpilame ant duonos.
  6. 6. Kepame maždaug porą minučių iš abiejų pusių arba kol apskrunda.
  7. 7. Sudedame į lėkštę ir apibarstome cukraus pudra.
  8. 8. Ant viršaus uždedame karamelizuotus abrikosus. Patiekiame ir skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau prancūziškų skrebučių receptų rasite: Prancūziškų skrebučių receptai.
Prancūziškas skrebutis (French toast) su karamelizuotais abrikosais
Prancūziškas skrebutis (French toast) su karamelizuotais abrikosais
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)