Tokie prancūziški skrebučiai (French toast) su meduje karamelizuotais abrikosais man visada labai pakelia nuotaiką, nes yra itin skanūs.
Skrebučius paruošti labai paprasta. Galima naudoti senesnę forminę duoną - šitaip toast’ai gausis traškesni. Aš pati gamindama naudojau duoną, kuri nėra vien iš kvietinių miltų, todėl jos spalva buvo tamsesnė už įprastą.
Duoną įmerkiau į kiaušinio ir pieno plakinį. O tuomet pakepiau keptuvėje. Iškepusius dar pabarsčiau cukraus pudra. Skrebučių patiekimui idealiai tinka (galite patiekti ir su saldžiais, ir nesaldžiais priedais):
- graikiškas jogurtas
- plakta grietinėlė
- riešutų sviestas
- šokoladas
- įvairios uogos, vaisiai
- uogienė
- sūris, dešra
- rūkyta ar sūdyta lašiša
- avokadas
Karamelizavau abrikosus itin paprastai – toks variantas yra visai nekaloringas, nes naudojau nedaug medaus ir sviesto. Pakepti bei sumaišyti su medumi ir sviestu abrikosai įgauna išties malonų skonį. O dar tie pakepti graikiniai riešutai… Mmm, tikras gardumėlis!
Iš nurodytų ingredientų kiekių, gaunasi 4 prancūziški skrebučiai, kurių užtenka dviem žmonėms.