Pyragas: Vyniotinių boba

2017-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas: Vyniotinių boba

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • šviežios mielės: 42 gramų
    • drungnas pienas: 0,25 litro
    • cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kambario temperatūros minkštas sviestas: 100 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    Uogų įdarui:
    • šaldyti juodieji serbentai: ~300 gramų (arba kitos mėgiamos uogos ar uogienė)
    • cukrus: pagal skonį (jei uogos šviežios)
    Varškės ir aguonų įdarui:
    • varškė: 1 pakelio (180 gramų)
    • plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • cukrus su vanile: 2 šaukštelių
    • aguonos: 100 gramų
    • medus: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mielinė tešla: Mieles ištrinkite su vienu šaukšteliu cukraus, 2 šaukštais miltų bei šiltu pienu. Viršų truputį pabarstykite miltais, uždenkite audinio skiaute bei laikykite šiltai, kol pakyla. Turėtų užtekti maždaug 15 minučių.
  2. 2. Tuomet likusius miltus suberkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę bei supilkite jau paruoštą įmaišalą (pakilusias mieles su pienu). Sudėkite likusius produktus, skirtus tešlai, bei gerai išminkykite. Tešla turėtų gautis elastinga, minkšta bei nelimpanti. Iš jos suspauskite rutulį bei dėkite jį į dubenį. Tešlą pridenkite bei palikite šiltai, kad pakiltų. Ji privalo padvigubėti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada iškilusią tešlą dar kartelį gerai išminkykite bei padaužykite, kad išeitų joje esantis oras (šitaip pyragas bus lengvas bei purus).
  5. 4. Įdarai: Jei naudosite šaldytas uogas, juoduosius serbentus atitirpinkite bei sutrinkite su cukrumi.
  6. 5. Po to aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinkite bei sumalkite arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite medumi.
  7. 6. Varškę gerai išmaišykite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, išplakta grietinėle.
  8. 7. Tuomet tešlą padalinkite į 12 gabaliukų. Kiekvieną plonai iškočiokite. Kekso (bobos) formą patepkite sviestu bei pabarstykite džiūvėsėliais. Tešlos lakštus pakaitomis ištepkite varške bei aguonomis, trintomis uogomis (arba uogiene). Kiekvieną išteptą lakštą susukite į vyniotinį, galus truputį suspauskite bei vieną priešais kitą, o paskui ir vieną ant kito suklokite į formą.
  9. 8. Jei jūsų forma nėra itin aukšta (tikrųjų bobų formos būna gerokai aukštesnės už keksines), patariame gaminti iš pusės nurodyto kiekio produktų, nes kitaip visi voleliai tiesiog netilps, o pyragas kepdamas labai išsipūs bei išsiverš per kraštus. Galite vyniotinius sluoksniuoti kvadratinėje kepimo formoje – tuomet tilps gerokai daugiau vyniotinių…
  10. 9. Paruoštą pyragą pridenkite bei dar šiek tiek palikite, kad pakiltų. Vyniotiniai turėtų užpildyti beveik visą kepimo formą, bet reikia palikti kažkiek laisvos vietos iki kraštų.
  11. 10. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 60−70 minučių.
  12. 11. Truputį ataušusį pyragą perkelikite ant grotelių bei pabarstykite milteliniu cukrumi. Skanaukite!
  13. 12. Pastebėjimas: Mano kepinys nesigavo idealiai gražios formos, tešla kepdama labai pakilo bei dalis bandė pabėgti. Bet skoniui tai visai nepakenkė. Pyragas įdomus tuo, kad kiekvienas kąsnis vis kitokio skonio, varškės bei aguonų sluoksnis susipina su uogomis. Gausus įdaras purų kepinį padarė drėgną.
Pyragas: Vyniotinių boba
Pyragas: Vyniotinių boba
Slyvų ir kriaušių pyragas
(1)
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)
Geriausias šokoladinis pyragas
(9)