Raudoname vyne troškinta jautiena

2017-10-26 Autorius WorldRecipes.lt

Raudoname vyne troškinta jautiena

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautiena (ipšjova, nugarinė ar panašiai)
    • jūros druska
    • pipirai
    • alyvuogių aliejus
    • džiūvėsėliai: 1 saujos
    • sausas raudonas vynas: 200 mililitrų
    • obuoliai: 1
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautieną apibarstome jūros druska, pipirais bei apšlakstome alyvuogių aliejumi. Palaikome pusvalandį.
  2. 2. Tuomet jautieną apvoliojame džiūvesėliuose bei apkepame iš visų pusių, gerai įkaitintoje keptuvėje. Atidedame.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supjaustome svogūnus pusžiedžiais, česnaką didesniais gabalėliais. Apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Užberiame cukraus, truputį druskos. Po to supilame vyną, leidžiame truputį pavirti, kad išgaruotų alkoholis. Ant svogūnų/česnako/vyno uždedame jautieną, pavartome.
  5. 4. Paimame gilesnę skardą, dedame mėsą, ant jos užpilame visą keptuvės turinį, aplinkui išdėliojame nuluptas obuolio skilteles. Skardą uždengiame su folija bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 60 minučių (laikas priklauso nuo mėsos dydžio). Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Aš šį kartą patiekiau jautieną su bulvių kroketais. Mėsa gavosi itin aromatinga ir minkšta.
  7. 6. Pastebėjimas: Jei nesinori naudoti vyno, puikiai tiks skiestos vynuogių arba aronijų sultys.
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)
Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)
Kaip iškepti tobulą jautienos antrekotą be kaulo?
(4)