Receptas: Nekeptas tortas su braškėmis

2018-06-02 Autorius Jurgitos skanumai

Receptas: Nekeptas tortas su braškėmis

Ingredientai

    • braškių: 1 kilogramo (tinka ir šaldytos)
    • biskvito: 300 gramų
    • grietinės: 500 gramų
    • grietinėlė arba pienas: 200 gramų
    • želatinos: 3 kupinų valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 1-1,5 stiklinės
    • virinto atvėsinto vandens: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių biskvitą supjaustome dideliais kubeliais. Sluoksniuojame biskvito gabaliukus bei braškes į formą.
  2. 2. Tuomet želatiną užmerkiame virintame vandenyje bei išbrinkiname. Grietinę (galite keisti į jogurtą), grietinėlę bei cukrų (galite keisti į cukraus pudrą) išplakame mikseriu. Išbrinkusią želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje bei atvėsinus supilame į išplaktą grietinę.
  3. 3. Išmaišę supilame ant sluoksniuoto biskvito su braškėmis bei vienodai paskirstome.
  4. 4. Tada ant viršaus išdėliojame likusias braškes, papuošiame mėtų arba melisų lapeliais.
  5. 5. Dedame į šaldytuvą, kad gerai sustingtų. Skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimas: Šį kartą naudojau šaldytas braškes, bet su šviežiomis ir skaniau ir atrodo viskas gražiau.
Nekeptas obuolių - vanilės sūrio tortas
(2)
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)
Lengviausias tortas
(57)
Sausainių ir varškės tortelis su uogomis
(56)