kambario temperatūros raugintos pasukos: 125 mililitrų
Kremui:
kambario temperatūros grietinėlės sūris: "Philadelphia": 226 gramų
šaltas maskarponės sūris: 226 gramų
šalta grietinėlė: 125 mililitrų
cukrus: 80 mililitrų
vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dvi 16 centimetrų skersmens išardomas kepimo formas ištepame su riebalais, įklojame kepimo popierių bei dar kartą ištepame riebalais. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet nedideliame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską. Kitame dubenėlyje sumaišome aliejų su maistiniais dažais bei vanile.
Reklama
3. Tada elektriniu plaktuvu išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki baltos, purios masės. Lėtai plakdamos supilame aliejaus, vanilės bei dažų mišinį. Plakame kol masės susimaišys. Beplakdamos po vieną sudedame kiaušinius bei kiaušinio trynį. Kai jau masė taps vienalytė įmaišome į ją sausų produktų mišinį per tris kartus pakaitomis su pasukomis, tai yra sudedame trečdalį sausų produktų ir išmaišome, supilame pusę pasukų ir išmaišome ir taip toliau. Baigiame sudėdamos miltus bei išmaišydamos. Tik nepersistengiame maišydamos.
4. Po to gautą tešlą paskirstome tolygiai kepimo formose bei kepame vidurinėje orkaitės lentynoje maždaug pusvalandį. Iškepusius pyragus maždaug 20-30 minučių atvėsiname. Tada išimame iš kepimo formų bei paliekame galutinai atvėsti.
5. Jau atvėsusius pyragus perpjauname išilgai per pusę. Turėsime keturis lakštus. To daryti nėra būtina, bet aš norėjau keturių sluoksnių torto, tai ir supjausčiau. Kad geriau pjaustytųsi lakštai, palaikome juos maždaug 30 minučių šaldymo kameroje.
6. Po to kambaro temepratūros grietinėlės sūrį "Philadelphia" plakame elektriniu plaktuvu, kol masė taps vienalytė (maždaug 1-2 minutes). Sudedame cukrų, vanilę, mascarpone sūrį, grietinėlę bei lėtai plakame kol masės susimaišys, tada padidiname plaktuvo greitį ir plakite nuo 1 iki 2 minučių, kol masė taps tiršta, bet kreminė.
7. Pertepame pyrago lakštus kremu. Improvizuojame dekoruodajame. Ir mėgaujamės!
8. Pastebėjimas: Papuošimui man asmeniškai nereikia nieko, nebent labai norisi. Aš tiesiog papuošiau cukruotomis spanguolėmis, kurių galite pasigaminti pačios arba nusipirkti parduotuvėje.
9. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Regina
Man gavosi labai skystas kremas. Dukrai pagal šį recepta irgi nepavyko.
Atsakyti
Egle
Man 3 kartus gavos geras kremas, o ketvirta karta skystas!
Regina
Atsakyti
Egle