Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos su morkomis ir sezamo sėklomis

2023-10-01 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos su morkomis ir sezamo sėklomis
Kartas nuo karto labai smagu pasikviesti naujų skonių į savo virtuvę. Paprastas raudonasis kopūstas šiame recepte suskamba rytietišku stiliumi. O kodėl gi ne? Man pačiai asmeniškai šias raudono kopūsto salotas su morkomis ir sezamo sėklomis labai skanu valgyti tiesiog vienas, bet jos idealiai tinka ir prie mėsos kepsnio. Labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien. Esu visiškai tikra, kad nenusivilsite šiuo patiekalu.

Ingredientai

    • raudonieji gūžiniai kopūstai: 0,5
    • morkos: 4
    • laiškinis česnakas: 1 pundelio
    • kalendra: 1 pundelio
    • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto
    • sūdyti žemės riešutai: 150 gramų (nėra būtina)
    Užpilui:
    • skrudintų sezamo sėklų aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 3 valgomųjų šaušktų
    • žaliosios citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštleio
    • kečupas: 1 arbatinio šaukštleio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą supjaustome ruoželiais.
  2. 2. Morkas sutrakuokite.
  3. sutarkuotos morkos
    Reklama
  4. 3. Žalumynus pasmulkinkite.
  5. pasmulkinti žalumynai
  6. 4. Sausoje keptuvėje pakepiname sezamo sėklas.
  7. 5. Užpilas: Pasmulkinkite česnaką
  8. pasmulkintas česnakas
  9. 6. Imbierą sutarkuokite.
  10. sutarkuotas imbieras
  11. 7. Maišykite su aliejumi, sojų padažu, cukrumi ir kečupu.
  12. 8. Po to į didelį dubenį berkite kopūstą, morkas, žalumynus, sezamo sėklas ir apšlakstykite padažu. Patiekite ir skanaukite!
  13. patiektos raudonųjų kopūstų salotos
Salotos su aviena
(1)
Špinatų ir avokadų salotos
(2)