1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir vanile.
2. Tuomet sviestą išlydome bei sumaišome su cukrumi, pienu ir kiaušiniais.
Reklama
3. Viską supilame kartu su miltais bei permaišyti, turi gautis lipni klampi tešla. Tada iš tešlos formuojame maždaug graikinio dydžio sausainiukus. Dedame į skardą, lengvai paspausdamos paviršių.
4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Atvėsiname.
5. Įdaras: Viską išmaišome iki vientisos masės.
6. Po to išpjauname duobutę sausainio apačioje bei užpildome pasiruoštu kremu. Sausainius suvožiame po du bei pamirkome raudonose sultyse (vynuogių, serbentų, vyšnių ar panašiai) bei apvoliojame cukruje. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Neturint sulčių galite tiesiog pamirkyti virintame vandenyje su išmaišytais maistiniais dažais.
8. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.