Sausainiai su šokoladu ir druska

2018-10-11 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Sausainiai su šokoladu ir druska

Ingredientai

    • miltai: 340 gramų
    • sviestas: 220 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 300 gramų (naudota 200 gramų balto ir 100 gramų rudo)
    • šokoladas: 150 gramų (naudota 100 gramų juodo ir 50 gramų pieninio)
    • graikiniai riešutai: 150 gramų
    • druska: 8 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių minkštą sviestą išsukite iki purumo (baltumo). Įdėkite cukraus, susmulkintą šokoladą, susmulkintus riešutus ir miltus. Viską su mažomis apsukomis suplakite mikserio pagalba, masė gausis biri. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite, masė susiklijuos. Svarbiausia neperplakame. Reikia, kad ingredientai tik susijungtų bei susimaišytų, bet masė neturėtų gautis kreminė. Po to suberkite druską, šaukštu kelis kartus pamaišykite, paskirstykite druską tešloje.
  2. 2. Tuomet kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi. Drėgnomis rankomis imkite dalį tešlos, suformuokite rutuliuką bei jį suplokite (tešlos rankose ilgai nelaikykite, kad druska neištirptų). Suformuotus sausainius kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių. Mėgaukitės:)
  3. Reklama
  4. 3. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Sausainiai su šokoladu ir druska
Morkų sausainiai su varškės kremu
(3)