Sausainiukai - sūkuriukai su juodųjų serbentų džemu

2019-02-11 Autorius WorldRecipes.lt

Sausainiukai - sūkuriukai su juodųjų serbentų džemu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: trečdalio stiklinės
    • sviestas: 60 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • mėgstama uogienė arba džemas (aš rinkaus juodųjų serbentų džemą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus, kepimo miltelius ir cukrų sumaišykite dideliame dubenyje. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą bei pirštų pagalba darykite trupinius. Įpilkite išplaktą kiaušinį bei išminkykite iki vientisos masės. Jeigu tešla per lipni, įdėkite dar miltų.
  2. 2. Tuomet ant kepimo popieriaus kočiokite tešlą vis pabarstydamos miltais (nes limpa prie kočėlo). Ant iškočioto blyno tepkite mėgstamą uogienę (arba džemą) bei suvyniokite į vyniotinį. Dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supjaustykite tešlą griežinėliais bei dėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15- 20 minučių.
  5. 4. Tik iškeptus sausainius išimkite iš kepimo skardos, nes vėsdami prilips. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.