Sausainukai su aviečių uogiene

2018-03-23 Autorius WorldRecipes.lt

Sausainukai su aviečių uogiene

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • šaltas sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 2-3 šaukštų
    • aviečių uogienė: ~200 mililitrų (arba kita tiršta uogienė)
    • cukraus pudra (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių darykite tešlą. Sviestas privalo būti šaltas, galite ir į kamerą įmesti kelioliką minučių prieš gaminimą.
  2. 2. Miltus su kepimo milteliais sumaišykite bei traukite iš kameros sviestą. Greit sutarkuokite tarka, kad niekas nespėtų ištirpti. Svarbiausia nemiegame bei nežiopsome.
  3. Reklama
  4. 3. Sviestą vis užverčiame miltais, kad nešiltų.
  5. 4. Kai bus sutarkuotas visas sviestas, pirštų galiukais pamaišykite bei sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų.
  6. 5. Tuomet vėl maišykite pirštais kol pasidarys gražūs trupiniai. Vėl darykite viską greitai, kad nuo rankų šilumos nepradėtų tirpti sviestas!
  7. 6. Po to jau įmuškite kiaušinį, pilkite porą šaukštų pieno bei greitai išminkykite, jei matote, kad trūksta miltų-įmeskite dar vieną saują.
  8. 7. Kai tešla jau išminkyta į vientisą tešlą, sudėkite į gumulą, meskite į maišelį bei dėkite į šaldytuvą.
  9. 8. Po maždaug keliolikos minučių traukite tešlos "guzą" iš šaldytuvo, stalą pasibarstykite miltais, tešlą dalinkite perpus (kitą dalį meskite į šaldytuvą).
  10. 9. Iškočiokite pusės centimetro tešlos lakštą (jei pavyksta galite ir dar ploniau!) bei išspauskite skrituliukus, gėlytes, trikampiukus, kvadratukus arba kokios tik norisi formos sausainius.
  11. 10. Su kitu gabalu darykite viską tą patį, tik išspaustoje formoje išspauskite dar kokią skylutę, kad gražiai matytųsi uogienė.
  12. 11. Sudėkite sausainukus į skardą išklotą su kepimo popieriumi bei dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 10-12 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje. Nelaukiame kol apskrus! Reikia, kad vos vos parustų, tuomet jie būna patys gardžiausi.
  13. 12. Iškeptus bei pravėsusius reikia sutepti su uogiene, ant sveiko (be skylės) sausainio tepkite šaukštelį aviečių uogienės bei uždėkite sausainį su skylute, taip padarykite su visais sausainiais.
  14. 13. Apibarstykite su cukraus pudra, smaližiaukite!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.