Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra

2024-03-30 Autorius WorldRecipes.lt

Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
Labiausiai pasiteisinęs kada nors gamintas maltos mėsos kepsnys arba kitaip senovinis netikras zuikis. Tai yra pats tobuliausias receptas, pagal kurį aš gaminu. Esu tikra, kad patiks ir Jums. Prie šio kepsnio aš būtinai dar paruošiu ir glazūrą, kuri šiaip nėra būtina, bet tikrai čia labai tinka. Ir tikrai labai rekomenduoju ją gaminti, nors senoviniam netikram zuikiui tokia glazūra tikrai nebūdavo ruošiama, bet ji pakelia šį patiekalą į daug aukštesnį lygį. Tad nieko nebelaukiam ir pasigaminam! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • riebesnė malta mėsa: 700 gramų (aš matai maltą jautieną su malta kiaulienos šonine)
    • batonas: 2 riekių (be plutelės)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos krapų viršūnėlės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas maltas čili pipiras: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
    • pienas (batonui pamerkti)
    Viršui:
    • pomidorų padažas: 100 gramų
    • cukraus sirupas: 1 valgomojo šaukšto (arba medus)
    • Vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili pipiro milteliai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių batonui nupjauname pluteles bei užpilame pienu, kad visą apsemtų. Mirkome, kol batonas taps minkštas.
  2. 2. Tuomet morką, svogūną bei česnaką susmulkiname virtuvės kombainu arba itin smulkiai sukapojame į gabaliukus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į faršą mušame kiaušinį, dedame piene išmirkytą ir nusunktą batoną, sukapotas daržoves bei likusius prieskonius, viską gerai rankomis (galite ir virtuvės kombainu su tešlos maišymo antgaliu) maišome maždaug 10 minučių.
  5. 4. Suformuojame kepaliuko formos kepsnį.
  6. suformuotas maltos mesos kepsnys netikras zuikis
  7. 5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  8. iškeptas maltos mėsos kepsnys netikras zuikis
  9. 6. Viršus: Viską gerai sumaišome kartu ir aptepame kepsnį.
  10. 7. Pakepame dar maždaug 10 minučių.
  11. pagamintas maltos mesos kepsnys netikras zuikis
  12. 8. Iškepusiam duodame dar maždaug 10 min pastovėti.
  13. 9. Patiekiame ir lepinamės!
Įdaryti makaronai su bešamelio padazu
(3)
Jautienos ir cukinijos kukuliukai su barbekiu padažu
(2)
Orkaitėje kepti kotletai su cukinija ir paprika
(15)
Vištienos-kalakutienos kotletai su sultinio padažu
(3)