Silkė keptose morkose

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė keptose morkose

Ingredientai

    • 1 silkės;
    • 5 - 6 morkų;
    • 3 svogūnų, vidutinio dydžio;
    • saulėgrąžų sėklų;
    • druskos;
    • pipirų;
    • 0,5 a.š. cukraus;
    • pomidorų padažo;
    • krapai;
    • petražolės;
    • aliejaus;
    • vandens.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame silkę, išvalome vidurius, ikrus ar pienes paliekame salotoms, bet galima panaudoti gamybos procese prie alaus bokalo. Išimame vidurinį kaulą, jei liko smulkiųjų, kruopščiai išrenkame. Susmulkiname mažais kubeliais. Nuskutame morkas ir sutarkuojame. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame morkas 15-20 min.
  2. 2. Atskirai pakepiname svogūnus iki gražiai paruduoja suberiame saulėgrąžų sėklas. Apkepintus svogūnus su saulėgrąžomis sudedame į morkas ir kepiname dar apie 2-3 min. Suberiame pasmulkintus prieskonius. Įdedame pomidorų padažą sumaišytą su vandeniu ir dar troškinkite 5 minutes. Kubeliais supjaustytą silkę susluoksniuojame į atvėsusias paruoštas daržoves. Salotos tinka ir pusryčiams ir vakarienei.
  3. 3. Pastebėjimas: Gerai paruošta silkė skanus patiekalas. Gerai paruošti silkę, te neįsižeidžia šeimininkės, ne kiekviena geba. Šį patiekalą, mano galva, geba paruošti kiekviena.