Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais

2024-11-13 Autorius Vaida Bučinskienė

Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais
Silkės mišrainė su pievagrybiais - ši mišrainė sukuria puikų skonio balansą iš gaivių daržovių ir pikantiškos silkės. Į pagrindą sudėti nedideliais gabalėliais pjaustyti virti morkų kubeliai, traškūs marinuoti agurkėliai, saldūs kukurūzai ir marinuoti pievagrybiai, suteikiantys patiekalui įvairių tekstūrų. Sūri silkė puikiai papildo skonį, o viską apjungia lengvas majonezo padažas, kuris mišrainei suteikia kreminės tekstūros. Šaldytuve palaikyta mišrainė dar labiau atsiskleidžia – visi skoniai puikiai persipina ir sukuria subalansuotą, užkandžiui ar šventiniam stalui tinkantį patiekalą.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai gardi ir gaivi mišrainė, kuri tinka tiek mėgautis pietums ar vakarienei, tiek puikiai tiks patiekti ant šventinio stalo. Valgykite vieną ar patiekite kartu su kitais patiekalais. 

Ingredientai

    • Silkės filė: 2 vnt.
    • Morkos: 2-3 vnt. (virtos)
    • Marinuoti agurkėliai: 50 g
    • Konservuoti kukurūzai: 100 g
    • Marinuoti pievagrybiai: 100 g
    • Majonezas: 50 g
    • Obuolių actas: 1 arb. š.
    • Cukrus: 1 arb. š.
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus mišrainei reikalingus ingredientus.
  2. produktai mišrainei
  3. 2. Virtas morkas supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
  4. pjaustytos morkos
    Reklama
  5. 3. Marinuotus agurkėlius supjaustyti riekelėmis ir sudėti prie morkų.
  6. agurkėliai su morkomis
  7. 4. Kukurūzų skystį nupilti ir juos sudėti į tą patį dubenį.
  8. Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais
  9. 5. Marinuotus pievagrybius supjaustyti per pusę, o jeigu jie didesni, pjauti į keturias dalis. Sudėti į dubenį.
  10. pjaustyti pievagrybiai
  11. 6. Silkės filė supjaustyti nedideliais gabalėliais ir taip pat sudėti į dubenį.
  12. pjaustyta silkė
  13. 7. Viską pagardinti majonezu, druska ir pipirais.
  14. Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais
  15. 8. Mišrainę išmaišyti ir padėti į šaldytuvą, kad visi skoniai susimaišytų.
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)
Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
(2)