1. Iš pradžių burokėlius nulupame (turėtume gauti maždaug 400 gramų masės) bei stambiai supjaustome.
2. Tuomet įdedame į didelį indą, užpilame su trupučiu vandens, uždengiame plėvele bei įdedame į mikrobangų krosnelę (12 minučių aukštoje temperatūroje).
Reklama
3. Tada įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepame 20x30 centimetrų dydžio kepimo formą.
4. Po to šokoladą sukapojame mažais gabaliukais, o sviestą supjaustome nedideliais kubeliais.
5. Burokėlius nusausiname bei kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudedame į elektrinį plakiklį. Plakame, kol gausime vientisą masę.
6. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakame kiaušinius bei cukrų. Sudedame burokų masę bei išmaišome metaliniu šaukštu. Stengiamės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro.
7. Paskui suberiame migdolų miltus bei kakavos miltelius, švelniai išmaišome. Gautą tešlą supilame į kepimo formą bei kepame maždaug 25-30 minučių (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas).
8. Leidžiame atvėsti, supjaustome gabaliukais bei patiekiame. Skanaujame!