1. Iš pradžių vynuoges nuplauname bei nusausiname. Pelėsinį bei minkštą varškės sūrį gerai išmaišome, kad gautume vientisą masę.
2. Tuomet pistacijų riešutus nulupame bei susmulkiname smulkintuvu iki smulkių trupinių (ne iki miltų).
Reklama
3. Tada paimame vieną vynuogę bei aplipdome ją sūriu. Sūrio sluoksnis neturi būti storas, bet privalo paslėpti vynuogę iš visų pusių. Pavoliojame gautą kamuoliuką tarp delnų, kad gautųsi dailios formos kamuoliukas. Šitaip aplipdome visas turimas vynuoges.
4. Po to pasiruoštus vynuogių-sūrio kamuoliukus apvoliojame riešutų trupiniuose. Sudedame gautus vynuogių kamuoliukus ant lėkštės bei padedame į šaldytuvą. Prieš patiekdamos, palaikome kambario temperatūroje. Lepinamės!
5. Pastebėjimas: Tobulas užkandis ilgam vakaro pasisėdėjimui prie vyno. ;)
6. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.