Sūrios ir traškios sezaminės lazdelės iš šaldytos tešlos

2024-05-10 Autorius WorldRecipes.lt

Sūrios ir traškios sezaminės lazdelės iš šaldytos tešlos
Gaunasi sūrios bei traškios lazdelės, itin tinkančios vakarėliui į kokį užkandžių padėklą. Arba tiesiog geram vakaro filmui prie vyno taurės arba keleto kąsnelių sūrio. Mano vaikai jas taip pat labai mėgsta, kai būna tiesiog padėta virtuvėje, tai nubėga ir pasiima po keletą ir suvalgo, kai nori paužkandžiauti, bet dar nenori rimto maisto. Tad jų panaudojimo būdų yra tikrai nemažai, pasigaminkite ir nuspręsite, kuris Jums priimtiniausias. O kad užkandis patiks, tai esu visiškai tikra. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šaldytos bemielės tešlos: 250 gramų (0,5 pakelio)
    • druskos
    • sezamo sėklų
    • kiaušinių: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tešlos lakštus išimkite atšilti 60 minučių kambario temperatūroje.
  2. 2. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite truputį lakštus, kad taptų plonesni bei platesni.
  5. 4. Tada supjaustykite 1 centimetro pločio ilgomis juostelėmis. Juosteles susukite kaip grąžtelį.
  6. 5. Dėkite ant popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepkite paplaktu kiaušiniu.
  7. 6. Pabarstykite druska bei kepintais sezamais.
  8. 7. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12-15 minučių.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!

Irena

Labai patiko kaip užkandis. Paprasta pagaminti ir tikrai skanu. Tikriausiai kitą kartą gamindama nieko ir nekeisčiau.
Atsakyti
Sūrios ir traškios sezaminės lazdelės iš šaldytos tešlos