Itališka ciabatta - čiabata. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!

2019-12-09 Autorius WorldRecipes.lt

Itališka ciabatta - čiabata. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!
Itališka ciabatta - čiabata parduotuvėje bent jau man kvepia taip, kad tiesiog negaliu atsispirti jos nenusipirkusi. Jos visada minkštas vidus manęs nepalieka abejingos! Daug žmonių pasaulyje yra įsitikinę, kad čiabata yra duonos gaminių karalienė. Nusprendžiau, kad atėjo laikas išsikepti savo ir pasirodo ją išsikepti namuose yra ganėtinai paprasta. Nuo dabar žinosiu visus ingredientus kas įdėta ir gaminsiu namie su meile!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • šiltas vanduo: 450 mililitrų
    • mielės: 7 gramų (sausos)
    • druska: ~10 gramų
    • cukrus: ~10 gramų
    • prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tokia kvepianti naminė duona - čiabata yra gaminama keturiais etapais: paruošimas, minkymas, formavimas bei kepimas.
  2. 2. Pradedame nuo tešlos gaminimo. Norėdamos tai padaryti, sumaišykite visus sausus ingredientus tarpusavyje.
  3. Reklama
  4. 3. Aš rekomenduoju į tešlą įdėti prieskonių. Pavyzdžiui rozmarino arba itališkų žolelių mišinio, bet rinkitės visiškai pagal savo ir valgančiųjų skonį.
  5. 4. Dabar pradedame pilti šiltą vandenį ir minkome tešlą. Galima minkyti savomis rankomis arba tiesiog maišytuvu. Tešla neturi lipti prie jūsų rankų ir būti blizgi.
  6. 5. Po to indą su tešla dedame į šiltą orkaitę, pašildytą iki 35-45 laipsnių temperatūros. Orkaitės apačioje įdedame kepimo skardą su virintu vandeniu. Paliekame tešlą 3 valandoms.
  7. 6. Kai jau tešla iškyla ir susidaro burbuliukai, galima pradėti formuoti mūsų būsimą duoną čiabatą.
  8. 7. Tešlą padaliname į dvi dalis, kiekvieną gabaliuką padėkite ant miltais pabarstyto rankšluosčio ir suformuojame kepalo formą.
  9. 8. Paliekame ramiai 40 minučių.
  10. 9. Dabar tešla jau yra paruošta kepimui. Švelniai perkeliame ciabatta į kepimo indą.
  11. 10. Kepame 15 minučių 240 laipsnių temperatūros ir dar 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Itališka ciabatta pagaminta! Galima lepintis!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau duonelių receptų rasite: Duonelės.
Itališka ciabatta - čiabata. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!

As

Gal kas parasys kokie miltai naudojami?
Atsakyti

Az

Kvietiniai

Dalia

Aš kepu iš ekstra miltų, visada pavyksta🤗
Atsakyti
Moliūginė duonelė su mielėmis
(3)