Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

2020-11-10 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Šį kartą labai noriu pasidalinti vienu sūrio receptu, kurį išmėginau jau ganėtinai seniai, tik niekaip nepasidalinau su skaitytojais.

Visiems sūrio mėgėjams, kurie turėjo progą paragauti šis užkandis labai patiko. Visi paprašė recepto. Aš irgi šitaip kepsiu dar ne kartą ir ne du!

Ingredientai

    • "Kamambero" sūris: 150 gramų
    • vynuogės be kauliukų: 1 didelės kekės
    • pievagrybiai: 5
    • rozmarinas: 2 šakelių
    • klevų sirupas: 1 šaukšto (arba agavo)
    • vynuogių kauliukų aliejus
    • druska
    • pipirai
    • prancūziška bagetė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet į kepimo indą dedame susmulkintus grybus, perpus perpjautas vynuoges, dedame rozmarino šakelę, pagardiname druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Pašlakstome aliejumi ir dedame maždaug 10 minučių į orkaitę.
  5. 4. Po to ištraukiame kepimo indą iš orkaitės, dedame sūrį ant grybų bei vynuogių, pašlakstome klevų sirupu ir aliejumi.
  6. 5. Dedame į orkaitę dar maždaug 7-10 minučių.
  7. 6. Patiekiame su prancūziška bagete ir skanaujame! ;)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sūrių receptų rasite: Sūrių receptai.
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
(2)