Sviestinės bandelės mini burgeriukams

2020-04-08 Autorius Skanūs kąsneliai

Sviestinės bandelės mini burgeriukams

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • kambario temperatūros pienas: 100 mililitrų
    • drungnas vanduo: 150 mililitrų
    • minkštas sviestas: 80 gramų
    • žalios mielės: 20 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Viršui aptepti:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mieles ištrinkite su cukrumi ir pora šauktų pieno bei miltų. Leiskite maždaug 10 minučių pastovėti, kol masė suputos.
  2. 2. Supilkite likusius skysčius, druską, įmuškite kiaušinį ir įberkite maždaug pusę miltų. Išmaišykite iki vientisumo.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite gabalėliais pjaustytą minkštą sviestą. Miltų berkite tiek, kad gautųsi užminkyti elastingą minkštą tešlą, kuri nekibtų prie rankų. Pridengus palikite kambaryje, kol tešla padvigubės.
  5. 4. Tešlą perminkykite ir iš jos formuokite maždaug 20 gramų tešlos kamuoliukus.
  6. 5. Dėkite ant kepimo skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu. Apiberkite sezamais. Leiskite dar pusvalandį pakilti.
  7. 6. Prieš įdedant į orkaitę bandeles į orkaitės apatinę lentyną įdėkite skardą su verdančiu/ karštu vandeniu, vandens gali būti nedaug apie 0,5 centimetrų skardoje. Po 10 minučių bandelių kepimo skardą su vandeniu išimkite.
  8. 7. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  9. iškeptos sviestinės bandelės mini burgeriukams
  10. 8. Bandelės pjaustykite tik pilnai atvėsusias duonos peiliu.
  11. perpjauta sviestinė bandelė
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.
Sviestinės bandelės mini burgeriukams
Sviestinės bandelės mini burgeriukams
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)