Tagliatelle makaronai su vištiena, saulėje džiovintais pomidorais, špinatais ir grietinėle

2024-11-17 Autorius Karolina Puodžiūtė

Tagliatelle makaronai su vištiena, saulėje džiovintais pomidorais, špinatais ir grietinėle
Tagliatelle makaronai su vištiena, saulėje džiovintais pomidorais, špinatais ir grietinėle – tai itališkos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris sujungia švelnią vištienos tekstūrą, intensyvų saulėje džiovintų pomidorų skonį, šviežių špinatų gaivumą ir kreminį grietinėlės padažą. Šis derinys sukuria harmoningą skonio paletę, kuri patiks tiek šeimos nariams, tiek svečiams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Makaronai: Vietoje tagliatelle galite naudoti fettuccine, pappardelle ar net spagečius.
  • Vištiena: Jei norite vegetariško varianto, vištieną galima pakeisti tofu, sojų gabalėliais ar grybais.
  • Grietinėlė: Norint sumažinti kalorijų kiekį, galima naudoti liesesnę grietinėlę arba augalinės kilmės grietinėlę, pavyzdžiui, sojų ar avižų.
  • Saulėje džiovinti pomidorai: Jei jų neturite, galite naudoti šviežius pomidorus, tačiau skonis bus švelnesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Makaronai: Virkite juos iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų formą ir tekstūrą.
  • Vištiena: Supjaustykite ją vienodo dydžio gabalėliais, kad jie tolygiai iškeptų.
  • Padažas: Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens, kad jis taptų skystesnis ir lengviau apgaubtų makaronus.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1600 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Tagliatelle makaronai: 300 g
    • Vištienos krūtinėlė: 400 g
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 100 g
    • Švieži špinatai: 150 g
    • Grietinėlė (30% riebumo): 200 ml
    • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Tarkuotas parmezano sūris: 50 g (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens.
  2. 2. Įdėkite tagliatelle makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas, kol jie bus „al dente“. Nusunkę makaronus, palikite juos šiltoje vietoje.
  3. 3. Vištienos paruošimas: Vištienos krūtinėlę nuplovus ir nusausinus, supjaustykite ją į vienodus nedidelius gabalėlius. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  4. 4. Vištienos kepimas: Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite vištieną ant vidutinės ugnies. Kepkite 5–7 minutes, kol gabalėliai taps auksinės spalvos ir iškeps. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite.
  5. 5. Daržovių paruošimas: Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o česnaką – plonomis riekelėmis.
  6. 6. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.
  7. 7. Svogūnų ir česnakų kepimas: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, jei reikia.
  8. 8. Apkepkite svogūnus apie 3 minutes, kol jie taps permatomi. Įdėkite česnaką ir kepkite dar minutę, kad atsiskleistų aromatas.
  9. 9. Saulėje džiovinti pomidorai: Į keptuvę sudėkite pomidorų juosteles ir maišykite apie 2 minutes. Pomidorai suteiks patiekalui intensyvaus skonio.
  10. 10. Grietinėlės padažo ruošimas: Supilkite grietinėlę į keptuvę su daržovėmis ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui lengvai užvirti, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, kol padažas sutirštės.
  11. 11. Špinatų pridėjimas: Į karštą padažą sudėkite šviežius špinatus ir švelniai maišykite, kol jie sukris. Tai užtruks apie 1–2 minutes.
  12. 12. Vištienos ir makaronų sujungimas: Grąžinkite vištienos gabalėlius į keptuvę ir gerai sumaišykite su padažu. Sudėkite virtus tagliatelle makaronus ir dar kartą viską gerai išmaišykite, kad kiekvienas makaronas būtų padengtas padažu.
  13. 13. Patiekimas: Patiekite makaronus šiltus, apibarstytus tarkuotu parmezanu ir, jei pageidaujate, šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Makaronų salotos su lašiša
(6)
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)
Pad See Ew - Tailandietiškas makaronų ir vištienos stir fry
(1)
Makaronai su kreminiu tuno padažu
(2)