Tortas "Krepvilis", skaniausias pasaulyje! Dėka mažų prancūziškos virtuvės paslapčių, tortas išeina labai skanus ir aromatingas…

2020-01-02 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Krepvilis", skaniausias pasaulyje! Dėka mažų prancūziškos virtuvės paslapčių, tortas išeina labai skanus ir aromatingas…

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešla papločiams:
    • miltai: ~800-900 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 300 mililitrų
    • sviestas: 80 gramų (kambario temperatūros)
    • cukrus: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Plikytam kremui su sutirštintu pienu:
    • pienas: 650 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ankštys: 1
    • virtas sutirštintas pienas: 1 indelio
    • sviestas: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Papločiai: Minkštą sviestą suplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius ir dar kartą suplakame mikseriu, pilame pieną, permaišome.
  2. 2. Tuomet pusę miltų sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame ir pilame į sviesto-pieno mišinį. Tešla turėtų visai nelipti prie rankų. Uždengiame tešlą ir leidžiame pastovėti šiltoje vietoje maždaug 30 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Susukame tešlą į "dešrelę" ir supjaustome į 20 lygių dalių.
  5. 4. Kiekvieną dalį kočiokite plonai, vienodo dydžio (maždaug 22 centimetrų). Galite tortų žiedu išpjauti reikiamo diametro apskritimą. Nuopjovos pravers torto pabarstams.
  6. 5. Kepkite papločius 170 laipsnių temperatūroje maždaug 4-5 minutes, kol truputį pagelsta. Kol papločiai pilnai neatvėso, tepkite juos kremu.
  7. 6. Nuopjovas susmulkiname ir paliekame torto padengimui.
  8. 7. Plikytam kremui: Į prikaistuvį pilame pieną ir dedame vanilę, užviriname.
  9. 8. Kiaušinius suplakame kartu su krakmolu kol pabals bei padidės apimtis.
  10. 9. Plakdamos kiaušinius pilame karštą pieną ir dar truputį pamaišome.
  11. 10. Dedame mišinį ant ugnies ir verdame kol sutirštėja, nuolatos maišydamos. Kremą atvėsiname.
  12. 11. Suplakame sviestą su virtu sutirštintu pienu.
  13. 12. Sumaišome abu kremus.
  14. 13. Surinkimas: Kiekvieną paplotį gausiai sutepame kremu.
  15. 14. Apibarstome tortą trupiniais.
  16. 15. Dedame tortą į šaldytuvą, kad jis gerai persisunktų. Lepinamės!
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Krepvilis", skaniausias pasaulyje! Dėka mažų prancūziškos virtuvės paslapčių, tortas išeina labai skanus ir aromatingas…

liucija Viliušienė

Labai skanu prie kavos
Atsakyti

Ingrida Zaiceviene

Man nelabai gavosi... nekartočiau daugiau🙁
Atsakyti

Svetlana Giedriene

ačiū !!!
Atsakyti

Genutė Verksnytė - Juronienė

naudinga
Atsakyti

undefined

Pusę miltų sumaišom su kep milteliais ir supilam,o kur dėti kitą pusę miltų?
Atsakyti

Elvyra

Aš taip pat nesupratau apie pusę miltų.

undefined

nesigavo,nebuvo skanu
Atsakyti
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
Tinginio tortas su varške
(86)