Tortas keptas keptuvėje (be orkaitės) su kondensuotu pienu ir kremu

2020-11-14 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Tortas keptas keptuvėje (be orkaitės) su kondensuotu pienu ir kremu
Šį kartą norėjau palepinti savo šeimą ir iškepti tortą. Susiradau receptą, kuriam nereikia orkaitės, užtenka tik turėti keptuvę. Tortas gaunasi labai skanus, jį papildo labai gardus pertepimo kremas. Tokį tortą tikrai įtraukti į savo mėgstamiausių sąrašą.

Aš gamindama naudojau torto formą - 22 centimetrų skersmens.

Ingredientai

    Torto lakštams:
    • miltai: 3 stiklinių
    • kondensuotas pienas: 1 indelio
    • kiaušiniai: 1
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio (+ 1 valgomojo šaukšto nugesinimui)
    Kremui:
    • pienas: 750 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 1 stiklinės
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai visus nurodytus ingredientus sumaišykite dubenyje. Išminkykite tešlą ir padalinkite į 8 lygias dalis.
  2. 2. Tada iškočiokite ir išpjaukite lygius apskritimus.
  3. 3. Tuomet įkaitinkite sausą keptuvę ir dėkite kepti po vieną lakštą iš abiejų pusių. Kepkite po maždaug 60 sekundžių iš kiekvienos pusės. Iškepkite visus lakštus.
  4. 4. Kai jau visi blynai iškepti, pradėkite gaminti kremą.
  5. 5. Į prikaistuvį pilkite pieną, muškite kiaušinius, berkite cukrų, vaniliną bei miltus. Gerai išmaišykite.
  6. 6. Statykite ant mažos kaitros ir kaitinkite, maišydami, kol padažas pradeda tirštėti.
  7. 7. Kremą nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Kremą gerai išsukite.
  8. 8. Vieną lakštą sutrupinkite iki smulkių trupinių. Šiais trupiniais paskui papuošite tortą.
  9. 9. Tada į tortinės dugną dėkite vieną lakštą, aptepame kremu, tuomet dėkite antrą lakštą ir šitaip sluoksniuokite iki kol sunaudosite visus lakštus bei kremą. Viršutinis sluoksnis privalo būti kremo.
  10. 10. Dėkite į šaldytuvą sustingti mažiausiai kelioms valandoms.
  11. 11. Išėmę iš formos pabarstykite viršų bei šonus trupiniais.
  12. 12. Puoškite pagal savo fantaziją ir norą. Kadangi šį kartą jos pas mane buvo gana mažai, papuošiau tirpinto šokolado hieroglifais ir patiekiau. Skanaus!
  13. tortas keptas keptuvėje su kondensuotu pienu ir kremu
Alkava - aguoninis tortas su morengais
(2)
Pyragas kiaušinienė
(4)