Trapus ir drėgnas aguonų vyniotinis

2017-10-17 Autorius Kruopytės virtuvė

Trapus ir drėgnas aguonų vyniotinis

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • aguonos: 200 gramų
    • pienas: 4 šaukštų
    • cukrus: 120 gramų
    • vanilinis cukrus: 4 šaukštelių
    • grietinė: 100 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • romas: 2 šaukštų (arba brendžio)
    • citrinos žievelės: 1
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • miltelinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sviestą išsukame su vieno kiaušinio tryniu, 20 gramų cukraus bei dviem šaukšteliais vanilinio cukraus. Sudedame grietinę, suberiame persijotus miltus bei kepimo miltelius, įtarkuojame pusę citrinos žievelės. Tada tešlą išminkome bei paliekame šaldiklyje apie 20 minučių.
  2. 2. Tuomet sumaltas aguonas užpilame virintu pienu, romu, įmušame vieno kiaušinio trynį, suberiame likusį cukrų, vanilinį cukrų bei ganėtinai gerai išmaišome. Atšaldytą tešlą plonai iškočiojame, ant jos tolygiai paskirstome aguonų masę ir susukame į vyniotinį.
  3. Reklama
  4. 3. Užtvirtiname galus. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių. Iškepusį bei kiek atvėsusį vyniotinį apibarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!
Moliūginės spurgos
(2)