Traški vištiena amerikietiškai

2024-10-07 Autorius braske_ir_pipirai

Traški vištiena amerikietiškai
Traški vištiena amerikietiškai – tai klasikinis JAV įkvėptas patiekalas, kuriam būdingas ypatingas traškumas ir intensyvus skonis. Ši vištiena yra pamirkoma specialiame marinate, kad mėsa taptų sultinga, o išorėje apvoliojama miltų ir prieskonių mišinyje, kartais su priedais, tokiais kaip kukurūzų miltai. Po to vištiena yra gruzdinama aliejuje, kad iškeptų iki auksinės spalvos ir įgautų traškią plutelę.
Patiekalas dažnai siejamas su pietinėmis JAV valstijomis ir yra neatsiejamas nuo patiekimų su tokiais priedais kaip bulvių lazdelės, bulvių košė, kukurūzų duona, arba įvairūs padažai, pavyzdžiui, „ranch“ ar aštrus BBQ padažas. Traški amerikietiška vištiena išsiskiria savo išoriniu traškumu, kuris kontrastuoja su minkštu ir sultingu vidumi.

Ingredientai

    Marinatui:
    • Vištos šlaunelių mėsa: 0,5 kg
    • Kefyras: 300ml
    • Česnakas: 1 a.š. (trintas)
    • Imbieras: 1 a.š. (trintas)
    • Aitrieji pipirai: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Apvoliojimui:
    • Kiaušinių baltymai: 2 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 1 stikl.
    • Kukurūzų miltai: 0,5 stikl.
    • Garstyčių milteliai: 1 arb. š.
    • Česnakinė druska: 1 arb. š.
    • Imbiero milteliai: 0,5 arb. š. 
    • Raudonoji paprika: 1 arb. š. 
    • Aitrioji paprika: 0,5 arb. š. 
    Padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šlaunelių mėsą šiek tiek pamušti mėsos plaktuku ir supjaustyti plačiomis juostelėmis ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Ant vištienos supilti kefyrą ir visus prieskonius. Gerai permaišyti, kad visi gabalėliais pasidengtų sluoksniu. Uždengti dubenį ir padėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms ar per naktį.
  3. Reklama
  4. 3. Plačioje lėkštėje išplakti kiaušinių baltymus. Į kitą lėkštę suberti kvietinius miltus, kukurūzų miltus ir visus miltus. Sumaišyti.
  5. 4. Vištienos juosteles pirmiausia apvolioti kiaušiniuose, tuomet miltų mišinyje. Kepti gilesnėje keptuvėje su daug aliejaus arba gruzdintuvėje. Kepti kol vištiena taps gražios auksinės spalvos.
  6. 5. Į dubenėlį sudėti padažo ingredientus, gerai išmaišyti ir patiekti šalia vištienos. Taip pat, žinoma, šalia tinka ir keptos bulvytės.
Naminis mėsainis su traškia vištiena
(8)
Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)