Trinta patisonų ir morkų sriuba

2023-09-08 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta patisonų ir morkų sriuba
Šiandien noriu pasidalinti labai neįprasta, bet skania trinta sriuba, kurią ruošiu iš patisonų ir morkų. Mūsų šeimoje ne visi mėgsta trintas sriubas, bet šią valgo visi. Tad tai yra didžiulis pagyrimas šiai sriubai. Drąsiai dalinuosi savo pamėgtu receptu ir su Jumis. Imkite ir gaminkite jau dabar, nieko ilgai nelaukdami! 

Ingredientai

    • patisonų: 1 kilogramo
    • morkų: 2 didelių
    • daržovių sultinio
    • grietinės: 100 mililitrų
    • tarkuoto muskato: žiupsnelio
    • druskos
    • pipirų
    • baziliko lapelių: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupame morkas.
  2. 2. Jei patisonų žievelė pakankamai minkšta, jų lupti tikrai nereikia. Jeigu kietesnė - nulupame ir patisonus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supjaustome daržoves kubeliais.
  5. 4. Sudedame į puodą su dangčiu, užpilame daržovių sultiniu ir verdame, kol daržovės visiškai suminkštėja.
  6. 5. Daržoves sudedame į trintuvą ir triname, po truputį įpildami sultinio, kuriame jos virė, kol gausime norimą tirštumą.
  7. 6. Pagardiname tarkuotu muskatu, druska, pipirais, sriubą supilame į lėkštes ir įdedame po šaukštą grietinės.
  8. 7. Pabarstę susmulkintais bazilikų lapeliais - patiekiame ir skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau morkų sriubų receptų rasite: Morkų sriubos.
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba
(3)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)