1. Iš pradžių kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakite iki putų. Miltus persijokite su druska bei suberkite į kiaušinių masę. Maišykite, kol tešla taps vienalytė. Tada kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi, šonus ištepkite sviestu. Paruoštoje formoje paskirstykite tešlą bei kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
2. Tuomet želatiną užpilkite vandeniu bei palikite, kad ji išbrinktų. Paruoškite želė kaip nurodyta ant pakuotės, tik įpilkite ne 500 mililitrų vandens, bet maždaug 350 mililitrų, kad želė gautųsi standesnė.
Reklama
3. Po to kreminę varškę sumaišykite su mascarpone sūriu bei cukraus pudra. Grietinėlę išplakite. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant silpnos ugnies, šiek tiek atvėsinkite bei plona srovele nuolatos maišydamos įpilkite į varškės-sūrio masę. paruoštą kremą užpilkite ant paruošto biskvito ir palikite maždaug pusvalandžiui šaldytuve, kad sutvirtėtų.
4. Paskui ant sutvirtėjusio kremo išdėliokite guminukus bei užpilkite juos paruoštą žele. Palikite šaldytuve, kad želė sustingtų, idealiausia per visą naktį. Lepinkitės!
5. Rekomendacija: Daugiau varškės tortų receptų rasite: Varškės tortai.
Jūratė Vainilavičienė
Atsakyti