Virtų apelsinų pyragas (pagal Beatą)

2019-01-19 Autorius Beatos virtuvė

Virtų apelsinų pyragas (pagal Beatą)

Ingredientai

    • apelsinai: 2 dideli (sunaudojau 3 mažesnius)
    • kiaušiniai: 6
    • sviestas (skardai patepti)
    • malti migdolai arba migdolų miltai: 250 gramų (galima naudoti ir kukurūzų miltus)
    • cukrus: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Glajui:
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • cukraus pudra: 5-6 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių neluptus apelsinus nuplauname, dedame į puodą, iki pusės užpilame vandeniu bei verdame ant mažos ugnies maždaug 90 minučių. Išvirtus apelsinus supjaustome skiltelėmis, išimame sėklas (jeigu jų yra) bei sutriname blenderiu.
  2. 2. Tuomet į dubenį mušame kiaušinius, suberiame cukrų bei plakame kol masė pabals ir suputos. Į išplaktą masę sudedame apelsinų tyrę bei išmaišome. Tada migdolų miltus (arba kukurūzų miltus) sumaišome su kepimo milteliais bei suberiame į apelsinų masę. Gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą krečiame į sviestu išteptą kepimo formą bei kepame maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (arba iki sauso medinio pagaliuko). Skanaujame!

Donata

O kaip glajų pagaminti ?
Atsakyti