malti migdolai arba migdolų miltai: 250 gramų (galima naudoti ir kukurūzų miltus)
cukrus: 250 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Glajui:
citrinos sultys: iš 1 vnt.
cukraus pudra: 5-6 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių neluptus apelsinus nuplauname, dedame į puodą, iki pusės užpilame vandeniu bei verdame ant mažos ugnies maždaug 90 minučių. Išvirtus apelsinus supjaustome skiltelėmis, išimame sėklas (jeigu jų yra) bei sutriname blenderiu.
2. Tuomet į dubenį mušame kiaušinius, suberiame cukrų bei plakame kol masė pabals ir suputos. Į išplaktą masę sudedame apelsinų tyrę bei išmaišome. Tada migdolų miltus (arba kukurūzų miltus) sumaišome su kepimo milteliais bei suberiame į apelsinų masę. Gerai išmaišome.
Reklama
3. Po to tešlą krečiame į sviestu išteptą kepimo formą bei kepame maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (arba iki sauso medinio pagaliuko). Skanaujame!
Donata
Atsakyti