Virtų burokėlių mišrainė su bulvėmis, konservuotais žirneliais ir raugintais agurkais

2024-04-06 Autorius WorldRecipes.lt

Virtų burokėlių mišrainė su bulvėmis, konservuotais žirneliais ir raugintais agurkais
Tokią virtų burokėlių mišrainę su bulvėmis, svogūnais, konservuotais žirneliais ir raugintais agurkais, labai didelė tikimybė, kad esate valgę pas savo močiutę, pas savo mamą arba patys gaminate iki šiol. Tikrai gali būti, kad daugumai tai nebus naujas receptas, bet kažkam tikiuosi bus. O gal kažkam tikiuosi tai bus geras priminimas apie jau kiek primirštą nuostabų receptą. Man ši mišrainė neatsibosta iki šių dienų, nors yra tikra klasikų klasika. Tad gal pasigaminam kartu? :)

Ingredientai

    • burokėliai: 2
    • bulvės: 4-5
    • konservuoti žirneliai: 1 mažo indelio
    • svogūnai: 0,5
    • rauginti agurkai: 2
    • mėgstamas majonezas
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių atskiruose puoduose išverdame burokėlius bei bulves.
  2. 2. Kai daržovės jau išverda bei atvėsta, jas supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. 3. Tada tokiais pat gabaliukais supjaustome ir raugintus agurkus.
  4. 4. Po to labai smulkiai sukapojame svogūną.
  5. 5. Viską sudedame į indą, kuriame patieksime, ten pat suberiame žirnelius bei išmaišome su mėgstamu majonezu.
  6. 6. Pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais pagal.
  7. 7. Prieš patiekiant mišrainę į stalą rekomenduojame ją bent gerą valandą palaikyti sumaišytą šaldytuve, šitaip geriau susimaišo skoniai tarpusavyje ir ji tampa gardesnė. Skanaus!
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)