Vištiena su paprikomis, ementalio sūriu ir grietinėlės kremu

2024-05-10 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su paprikomis, ementalio sūriu ir grietinėlės kremu
Šiandien pristatau Jums dar vieną nuostabų būdą kaip skaniai paruošti vištieną. Šį kartą orkaitėje iškepsime vištienos kepsnelius su paprikomis, ementalio sūriu ir grietinėlės kremu. Patikėkite manimi, skanūs pietūs arba vakarienė bus garantuoti.

Šį patiekalą labai skanu patiekti su virtais ryžiais, bet jeigu jų nemėgstate, tikrai galima valgyti ir be jų.

O šiais labai patikusiais vištienos patiekalais jau dalinausi kiek anksčiau:
- makaronai su vištiena ir baltu padažu;
- vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis;
- vištienos apkepas su grietinėle ir garstyčiomis;
- jogurte marinuota vištiena;

Pamėginkite ir juos! 

Ingredientai

    • vištienos filė: 2
    • paprikų: 2
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • Ementalio sūrio: ~100-150 gramų
    • 12% riebumo grietinėlės: 150 mililitrų
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos filė perpjaukite į 2 puseles (gausite iš viso 4) ir įtrinkite druska bei maltomis paprikomis.
  2. 2. Keptuvėje ant aliejaus pakepkite svogūną supjaustytą pusžiedžiais ir paprikas, pjaustytas juostelėmis.
  3. 3. Įspauskite česnako, pagardinkite druska, pipirais ir maltomis paprikomis.
  4. 4. Supilkite grietinėle ir grietinę, šiek tiek sultinio (nėra būtina).
  5. 5. Vištienos kepsnius išdėliokite kepimo inde ir užpilkite grietinėlės kremu.
  6. 6. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!