1. Pirmiausia į maltą vištieną sudėkite ganėtinai smulkiai sukapotas arba specialia "traiškykle" sutraiškytas česnako skilteles bei prieskonius. Gerai išmaišykite bei atidėkite į šoną, lai mažumėlę mūsų vištiena pasimarinuoja.
2. Tuomet nulupkite svogūnus bei supjaustykite juos pusžiedžiais. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite paruoštus svogūnus bei maišydami kepkite vidutinėje temperatūroje, kol jie suminkštėja bei tampa tarsi permatomi. Maždaug apie 10 minučių. Dėkite čiobrelio. Nepagailėkite. Tuomet sudėkite cukrų. Kaitrą sumažinkite bei kepkite, kol svogūnai karamelizuojasi, t.y., pasidaro tamsiai rudi. Žinoma, nepamirškite maišyti. Palikite praaušti.
Reklama
3. Tada į dubenį su vištiena muškite kiaušinį bei dėkite džiuvėsėlius (jų kiekis turėtų priklausyti nuo vištienos drėgnumo). Masę gerai išminkykite bei padalinkite į keturias lygias dalis. Drėgnomis rankomis iš kiekvieno gabalėlio tarp delnų susukite rutulį, jį gerai suplokite, į centrą dėkite ketvirtį svogūnų masės, užlankstykite kraštus bei suformuokite didelį apvalų kotletą.
4. Galiausiai, keptuvėje įkaitinkite maždaug 3-4 šaukštus aliejaus. Dėkite maltinukus bei po kelias minutes kepkite iš abiejų pusių labai kaitriai – šitaip greičiau susidarys plutelė, kuri išsaugos visas mėsos sultis mėsoje. Tada kaitrą sumažinkite bei kepkite dar apie 15 minučių, geriausia kepti po dangčiu, vis prižiūrėkite, kad nė vienas kotletų šonas nesudegtų. Šitaip darykite todėl, kad maltinukai ganėtinai dideli, o mes nenorim valgyt pusžalės mėsos. Ragaujam ir skanaujam!