Žaliosios salotos su apelsinais su avokadais ir vynuogėmis

2024-04-11 Autorius WorldRecipes.lt

Žaliosios salotos su apelsinais su avokadais ir vynuogėmis
Lengvos, žalios ir gaivios salotos paruoštos ir apelsinų, lapinių salotų (galima keisti špinatais), avokadų ir žalių besėklių vynuogių, aprūpinančios gera vitaminų doze. Labai tinka kaip garnyras prie kokio mėsos ar vištienos kepsnio, arba tiesiog kaip "starteris" prieš pagrindinį patiekalą. O taip pat galima skanauti vakarienei, kai skaičiuojate kalorijas ir norite jų suvartoti kuo mažiau, bet tuo pačiu ir labai skaniai pavalgyti. Rekomenduoju!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lapinių salotų: 50 gramų (arba špinatų)
    • avokadų: 1
    • apelsinų: 1
    • žaliųjų besėklių vynuogių: 50 gramų
    • alyvuogių aliejaus
    • citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • balzaminio acto: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių avokadą supjaustykite nedideliais kubeliais bei užpilkite citrinos sultimis.
  2. 2. Tada lapines salotas nuplaukite bei apšlakstykite padažu iš aliejaus, balzaminio acto ir druskos.
  3. Reklama
  4. 3. Apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiek įmanoma pašalinkite odeles bei supjaustykite.
  5. 4. Po to vynuoges perpjaukite pusiau bei viską gražiai išdėliokite lėkštėse.
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
Salotos su tunu ir daržovėmis
(3)
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
(9)
Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
(3)