sutirštintas pienas (nesaldintas): 1 indelio (arba galite daryti iš dvieju indelių pieno, bet tokiu atveju nebededame jogurto)
citrinos sultys: iš 1 vnt.
natūralus jogurtas: 0,5 didelio indelio
želatina: 20 gramų
cukraus pudra: 3-4 šaukštų
skirtingų skonių žele: 2 pakelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruoškite į didesnius indelius (kad apsemtų maždaug 1 centimetrų, o supjausčius pavyktų kvadratėliai) skirtingų skonių žele bei padėkite ramiai stingti šaldytuve. Kai jau sustingsta, tuomet ruošiam baltąją masę.
2. Pasiruoškite želatiną - 20 gramų užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens bei palikite brinkti maždaug pusvalandį. Kai pabrinksta, tuomet statykite dubenėlį ant kokio puodo su verdančiu vandeniu bei maišykite kol ištirpsta želatina, tik reikia žiūrėti kad neužvirtų. Želatina paruošta.
Reklama
3. Pilkite atskirai visus ingridientus bei plakite. Paragaukite pasitaisykite, pagal savo skonio receptorius, ar reikia cukraus, ar dar citrinos bei pačioje pabaigoje supilkite ištirpintą želatiną.
4. Kubelius sumeskite į žiedą bei užpilkite šia mase. Žiedą prieš tai rekomenduojama patepti su aliejumi, tokiu atveju išėmus tortukas blizgės. Skanaus!