Žiedinių kopūstų "ryžiai" - niekas nepatikės, kad tai netikri ryžiai!

2019-10-03 Autorius Low Carb Lietuva

Žiedinių kopūstų "ryžiai" - niekas nepatikės, kad tai netikri ryžiai!
Tai yra Paleo receptas. Tokie "ryžiai" itin tinka prie keptos lašišos. Niekam net nekils minčių, kad čia ne baltieji ryžiai. Su šiuo sveiku patiekalu visada pavyksta visiškai apgauti visų skonio receptorius. 

Ingredientai

    • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio (arba lydytas Ghi)
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustyto)
    • česnakas: 2 skiltelių (išspaustų)
    • žiediniai kopūstai: 0,5 galvos (sutarkuotos)
    • saldžiosios paprikos: 1 (supjaustytos juostelėmis)
    • tamari padažas: 1 arbatinio šaukštelio (arba sojų padažas)
    • laiškiniai svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti)
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies pakaitiname sviestą.
  2. 2. Pakepame svogūnus bei česnakus, kol šie sumikštės.
  3. 3. Tuomet suberiame žiedinius kopūstus ir maišydamos kepame maždaug 2 minutes.
  4. 4. Po to suberiame papriką ir maišydamos kepame dar maždaug 2 minutes.
  5. 5. Tada įpilame tamari ar sojų padažo (rinkitės pagal skonį, arba tą kurį turite namie).
  6. 6. Galiausiai suberiame laiškinius svogūnus, užberiame pipirų, šviežių svogūnų ir patiekiame. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau sveikos mitybos receptų rasite: Sveika mityba, patiekalai.
Granola bars - batonėliai
(4)