3 skirtingi sotūs makaronų apkepai

2021-04-03 Autorius Edita - Oditėlės blogas

3 skirtingi sotūs makaronų apkepai
Labai užsinorėjau makaronų apkepo, o namuose buvo daugybė ingredientų ir net nežinojau kokį čia tiksliai pagaminus. Tad nusprendžiau palepinti šeima ir pagaminti tris skirtingus variantus, kad kiekvienas galėtų pasirinkti tokį kokį labiausiai mėgsta. Galiu pasakyti, kad idėja labai pasiteisino, visi valgė ir vis dar įsidėdavo į lėkštę. Dabar Jūsų eilė pamėginti šitaip pagaminti. :)

Ingredientai

    • vamzdelio formos makaronai: 500 gramų
    1-am variantui:
    2-am variantui:
    • rūkyta dešra: nedidelio gabaliuko
    • poras: nedidelio gabaliuko
    • pomidorų padažas: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • marinuoti pievagrybiai: 140 gramų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 30 gramų
    • mocarelos sūris: 60 gramų
    3-iam variantui: 
    • šaldytos kinietiškos daržovės: 100 gramų (galima rinktis mėgstamą mišinį)
    • vyšniniai pomidorai: 2 didesni
    • česnakas: 2 skiltelių
    • tarkuotas parmezano sūris: 50 gramų
    • putpelių kiaušiniai: 4
    • parmezano sūris: 20 gramų
    • mocarelos sūris: 60 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasūdytame vandenyje išverdame makaronus, supilame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu ir atidedame į šoną.
  2. 2. Iš dvigubos folijos lakšto suformuojame tris pailgas "formeles" (video kaip tai padaryti, galite rasti žemiau - recepto pabaigoje).
  3. 3. Po to išvirtus makaronus padaliname į tris lygias dalis.
  4. 4. 1-as variantas: Brokolį suskirstome mažesniais gabaliukais, apverdame maždaug 2-3 minutes, supilame į kiaurasamtį ir perliejame šaltu vandeniu.
  5. 5. Į dubenį sudedame makaronus, pesto padažą, tepamą sūrelį ir gerai išmaišome (galima įpilti šiek tiek makaronų nuoviro, kad geriau išsimaišytų).
  6. 6. Dedame daugiau nei pusę parmezano sūrio ir dar kartą išmaišome.
  7. 7. Į folijos formą suberiame makaronus, ant viršaus išdėliojame brokolius, griežinėliais supjaustytus pomidorus, užberiame likusią dalį parmezano sūrio ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
  8. 8. 2-as variantas: Į dubenį sudedame makaronus, kubeliais supjaustytą dešrą, pusžiedžiais - porą, dedame pievagrybius, pomidorų padažą, tarkuotą fermentinį sūrį ir viską gerai išmaišome.
  9. 9. Tada suberiame paruoštus makaronus į folijos formą ir ant viršaus išdėliojame mocarelos gabaliukus.
  10. 10. 3 variantas: Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame šaldytas daržoves ir kepame kelias minutes, kol jos suminkštėja.
  11. 11. Tuomet dedame smulkiais supjaustytas česnako skilteles, kubeliais - pomidorus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepame dar kelias minutes.
  12. 12. Tada keptuvės turinį sumaišome su makaronais, perdedame į folijos formelę, ant viršaus įmušame putpelių kiaušinius, užberiame parmezano sūrio ir išdėliojame mocarelos gabaliukus.
  13. 13. Galiausiai viską kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  14. makaronų apkepai
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau makaronų apkepų receptų rasite: Makaronų apkepai.


Pad thai su krevetėmis
(4)
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)