Ar žinojote, kad prie antienos patiekalų itin tinka įvairūs uogų padažai? Šį kartą - mėlynių padažas. Tai yra restoraninio lygio patiekalas. Valgysite ir dar norėsite.
Ingredientai
mėlynės: 1 puodelio
raudonojo vyno actas: ketvirtadalio puodelio
raudonojo vyno actas: ketvirtadalio puodelio
cukrus: ketvirtadalio puodelio
lauro lapai: 1
druska: pagal skonį
malti raudonieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
ančių krūtinėlių pjausniai: 2
druska
pipirai
garstyčių milteliai
bulvių arba bulvių saliero-šaknies košė (patiekimui)
1. Pirmiausia mėlynių padažui nurodytus ingredientus (mėlynes, vyno actą, vyną, cukrų, lauro lapą, druską bei pipirus) dedame į nedidelį puodą, užviriname ir sumažinę ugnį verdame maždaug 30 minučių, kol padažo sumažėja perpus.
2. Antienos krūtinėlės odelę įpjaustome įstrižai, pjausnius pabarstome druska ir pipirais, šiek tiek garstyčių milteliais.
Reklama
3. Į sausą ir šaltą keptuvę antienos pjausnius dedame odele žemyn, padidiname ugnį ir kepame maždaug 6 minutes (arba kiek mažiau, priklausomai nuo turimos krūtinėlės storio), kol odelė dailiai apskrunda.
4. Po to apverčiame ir kepame dar maždaug 2-3 minutes. Antienos krūtinėles, kaip ir steikus, labai svarbu yra neperkepti, nes kitaip mėsa tampa guminė, todėl stebime kepimo laiką.
5. Iškepusias antienos krūtinėles suvyniojame į foliją ir paliekame maždaug 10 minučių susistovėti.
6. Patiekiame su salotomis, bulvių arba bulvių-salierų koše bei mėlynių padažu. Lepinamės! ;)