Apelsininiai pyragaičiai

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 1
    • margarinas: 50 gramų
    • grietinė: 3 šaukštų
    • aliejus: 3 šaukštų
    • cukrus: 80 gramų
    • druska: trupučio
    • soda: 0,5 šaukštelio
    • miltai: 2 stiklinių
    Įdarui:
    • cukrus: 160 gramų
    • apelsinai: 1 (su žieve)
    • kukurūzų krakmolas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje margariną ištrinkite su cukrumi, įmaišykite grietinę, kiaušinį, sodą, miltus, druską, aliejų bei suminkykite tešlą. Tešla bus malonios konsistencijos. Jeigu tešla lips prie rankų, dar įberiame šiek tiek miltų. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet apelsiną supjaustykite gabalėliais (aš supjausčiau kartu su žieve), išimkite sėklas, susmulkinkite maisto smulkintuvu kartu su cukrumi bei krakmolu.
  3. 3. Tada tešlą ištraukite iš šaldytuvo, iškočiokite blyną bei uždėjusios apelsinų košės susukite vyniotinį. Jį supjaustykite 3 centimetrų gabalėliais. Dėkite į sviestu pateptą skardą siūle į apačią.
  4. 4. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Skanaukite!
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)
Ryžių pudingas
(5)
Desertas: Šokoladinis duonos pudingas
(1)