Avinžirnių salotos su vyšniomis (arba kepta vištiena)

2019-07-05 Autorius 1001 receptas

Avinžirnių salotos su vyšniomis (arba kepta vištiena)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • avinžirniai: 250 gramų
    • agurkai: 2 (vid. dydžio)
    • "Mini Babybell" sūris: 4 gabaliukai (arba pagal skonį)
    • džiovintos vyšnios: 40 gramų (arba kepta vištiena)
    • balzaminis actas: 4 arbatinių šaukštelių
    • aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • pipirai
    • sodo žolelių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius užpilame šaltu vandeniu bei paliekame mirkti 6 valandas (aš mėgstu užsimerkti rytais, o gaminti šias salotas vakare).
  2. 2. Po to verdame avinžirnius maždaug 45-60 minučių pasūdytame vandenyje, kuriame mirko avinžirniai. Atvėsiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet agurką supjaustome plonais ketvirtukais.
  5. 4. Sūrį supjaustome smulkiais kubeliais.
  6. 5. Į dubenį sudedame avinžirnius, agurkus, sūrį bei vyšnias (vyšnias galite pakeisti kepta vištiena).
  7. 6. Tada sumaišome actą, aliejų, druską, pipirus bei prieskonius.
  8. 7. Užpilame paruoštą užpilą ant salotų bei gerai išmaišome.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių salotų receptų rasite: Avinžirnių salotos.
Salotos su kepenėlėmis ir apelsinais
(1)
Salotos su Cambozola pelėsinio sūrio padažu
(1)
Ale cezario salotos su lašiša
(2)
Pikantiškos salotos su namine sūdyta lašiša
(2)
Konservuoto tuno salotos su pomidorais ir alyvuogėmis
(4)