Šias salotas galite valgyti ir vienas, ir kaip garnyrą prie mėsos, itin tinka prie paukštienos patiekalų.
Ingredientai
morkos: 4 (didelės)
apelsinai: 1
česnakas: 2 skiltelių
alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
apelsinų sultys: 3 šaukštų
druska: žiupsnelio
citrinpipiriai: žiupsnelio
sėklų mišinys: žiupsnelio (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių morkas nulupame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Česnakus taipogi sutarkuojame su smulkesne tarka. Apelsiną nulupkite bei pašalinkite kuo daugiau baltos dalies nuo jo, supjaustykite stambesniais gabaliukais.
2. Tuomet alyvuogių aliejų sumaišykite su apelsinų sultimis, druska ir citrinpipiriais bei užpilkite šiuo mišiniu salotas. Išmaišykite.
Reklama
3. Pagardinkite salotas sėklų mišiniu. Patiekite ir skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau morkų salotų receptų rasite: Morkų salotos.