Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu ir medumi

2017-10-17 Autorius Skanūs kąsneliai

Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu ir medumi

Ingredientai

    • avižos: 100 gramų (skirtos trumpai virti, naudojau kiek pasmulkintas)
    • riešutų sviestas: 150 gramų
    • skystas medus: 100 gramų
    • avižiniai miltai: 100 gramų (galima pakeisti kvietiniais pilno grūdo miltais)
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • smulkinti riešutai: 60 gramų (naudoti paskrudinti žemės riešutai)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Papildomai galima paskaninti su:
    • cinamonu
    • kardamonu
    • gvazdikėliais
    • vanile

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje riešutų sviestą, medų bei kiaušinius išmaišome kartu, suberiame kapotus riešutus. Jei norisi prieskonių įberiame dabar.
  2. 2. Tuomet suberiame avižas, avižinius miltus bei kepimo miltelius. Viską sumaišome šaukštu, turi išeiti klampi masė.
  3. 3. Tada ledų šaukštu suformuojame 12 didelių kamuoliukų. Galite formuoti ir tiesiog drėgnomis rankos.
  4. 4. Po to paspaudžiame mentele arba šakute sausainius bei kepame 175 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol sausainėliai apskrus. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai

Inga St

Kepiau beveik valanda. Per 15min tai jie tokie patys kose kaip ka tik idejus
Atsakyti