avižos: 100 gramų (skirtos trumpai virti, naudojau kiek pasmulkintas)
riešutų sviestas: 150 gramų
skystas medus: 100 gramų
avižiniai miltai: 100 gramų (galima pakeisti kvietiniais pilno grūdo miltais)
kiaušiniai: 1 (didelio)
smulkinti riešutai: 60 gramų (naudoti paskrudinti žemės riešutai)
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Papildomai galima paskaninti su:
cinamonu
kardamonu
gvazdikėliais
vanile
Recepto paruošimas
1. Pradžioje riešutų sviestą, medų bei kiaušinius išmaišome kartu, suberiame kapotus riešutus. Jei norisi prieskonių įberiame dabar.
2. Tuomet suberiame avižas, avižinius miltus bei kepimo miltelius. Viską sumaišome šaukštu, turi išeiti klampi masė.
3. Tada ledų šaukštu suformuojame 12 didelių kamuoliukų. Galite formuoti ir tiesiog drėgnomis rankos.
4. Po to paspaudžiame mentele arba šakute sausainius bei kepame 175 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol sausainėliai apskrus. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.
Inga St
Kepiau beveik valanda. Per 15min tai jie tokie patys kose kaip ka tik idejus
Atsakyti
Inga St
Atsakyti