1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavos miltelius sumaišome atskirame inde. Avokadą bei bananą sutriname šakute.
Reklama
3. Tada juodąjį šokoladą bei medų (jeigu kietas) pašildome (atskirai), kad pasidarytų skysti.
4. Po to į avokado ir bananų masę sudedame aliejų, medų, šokoladą, druską ir citrinos sultis bei išmaišome. Į gautą masę sudedame miltų mišinį, viską gerai išmaišome, kad visi produktai tolygiai susimaišytų. Tešla gausis puriai tiršta.
5. Paskui kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą. Pyragą kepame maždaug 45–50 minučių. Būtinai stebime kepinį, nes kiekviena orkaitė yra skirtinga. Mėgaujamės!
6. Pastebėjimas: Kiek kitoks pyragas. Be kvietinių miltų, cukraus ir kiaušinių. Taip pat tinka ir veganams.
7. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.
Kepėjas
Atsakyti