Balandėliai iš vynuogių lapų - Dolma (būtinai išmėginkite!)

2019-07-04 Autorius 1001 receptas

Balandėliai iš vynuogių lapų - Dolma (būtinai išmėginkite!)

Ingredientai

    • malta jautiena: 500 gramų
    • malta aviena: 500 gramų
    • smulkinti krapai ir petražolės: 1 saujos
    • svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti)
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • sodo žolelių prieskoniai
    • ryžiai: 100 gramų
    • vynuogių lapai: 500 gramų
    • jautienos sultinys: 1,5 litro
    Padažui:
    • kefyras: 200 mililitrų
    • grietinė: 100 gramų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • smulkinti krapai ir petražolės: 1 saujos
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • sodo žolelių prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į maltą mėsą sudedame virtus bei atvėsintus ryžius, taip pat ir prieskonius. Gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet imame nedidelį kiekį faršo bei dedame ant vynuogių lapo. Užlenkiame apatinę lapo dalį, tada šonus bei vyniokite iki kol baigsis lapas.
  3. Reklama
  4. 3. Suktinukus sudedame į puodą vienas šalia kito. Antrą suktinukų eilę dedame priešinga kryptimi. Viso dedame dvi eiles.
  5. 4. Ant viršaus uždedame lėkštę bei supilame sultinį iki lėkštės kraštų. Verdame ant mažos ugnies maždaug 90 minučių.
  6. 5. Padažas: Kefyrą sumaišome su grietine, susmulkintais česnakais, krapais, petražolėmis bei prieskoniais.
  7. 6. Galiausiai išvirtus balandėlius patiekiame su paruoštu padažu ir skanaujame!
Kotletai kepti orkaitėje su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu
(1)
Maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo - grietinės padaže
(27)
Chili con carne - meksikietiškas jautienos faršo ir pupelių troškinys
(12)