Balandėliai su grybais ir kruopomis, kepti orkaitėje

2020-09-05 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Balandėliai su grybais ir kruopomis, kepti orkaitėje
Sveikesni ir itin skanūs, tik šitaip galėčiau apibūdinti tokius balandėlius su grybais. Kadangi į svečius užsuko mėsos nevalgantis žmogus, tai teko gaminti neįprastą variantą, kuris labai pasiteisino. Esu visiškai tikra, kad patiks visiems grybų mėgėjams!

Ingredientai

    • baltagūžis kopūstas: ~6-8 lapų
    • per naktį mirkytos bolivinės balandos: 200 gramų
    • per naktį mirkyti grikiai: 100 gramų
    • apvirtos voveraitės: 200 gramų (tinka ir kiti grybai)
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 1 skiltelės
    • aliejus: 2 šaukštų
    • Provanso žolelės: 1 šaukšto
    • sultinys: 300 mililitrų
    • morkos: 1
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustome svogūnus plonomis riekelėmis ir apkepiname jas keptuvėje su aliejumi.
  2. 2. Tada sudedame apvirtus grybus ir pakepiname dar kelias minutes.
  3. 3. Sudedame išspaustą česnako skiltelę ir dar pakepiname maždaug 60 sekundžių.
  4. 4. Po to išmirkytas kruopas sumaišome su grybais, beriame žoleles, druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
  5. 5. Kopūsto lapus apverdame iki kol suminkštės, išpjauname kietą koto dalį.
  6. 6. Į kopūsto lapus dedame pasiruošto įdaro ir susukame.
  7. 7. Tuomet sudedame balandėlius į kepimo indą išteptą aliejumi, sudedame susmulkintas morkas ir užpilame sultiniu.
  8. 8. Uždengiame folijos lakštu ir troškiname 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
  9. 9. Labai skanu patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų receptų rasite: Balandėliai.
Grybų užkandėlė
(2)
Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
(2)