Beatos raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais

2024-04-01 Autorius Beatos virtuvė

Beatos raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais
Mano draugė Beata parodė, kaip pasigaminti pačią tobuliausią raugintų kopūstų sriubą su šonkauliukais. Ji manęs dar niekada nenuvylė! Esu šią sriubą bandžiusi ruošti ne tik su šonkauliukais, bet ir su kitokia mėsa. Gavosi taip pat labai skaniai, bet vyras užtvirtintai pasakė, kad variantas su šonkauliais pats skaniausias. Tad dažniausiai ir gaminu būtent pagal šį variantą! 

Beje, šią raugintų kopūstų sriuba itin skanu patiekti su bulvėmis, kurios išvirtos su lupena. Pasilepinam!

Ingredientai

    • kiaulienos šonkauliukai: ~500 gramų (arba kitokia pasirinkta mėsa)
    • vanduo: 2 litrų
    • rauginti kopūstai: 0,5-0,7 litro (dėkite pagal norimą sriubos tirštumą)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • sviestas: 1 šaukšto (+ šlakelis augalinio aliejaus)
    • pomidorų padažas: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • lauro lapai: 2-3
    • juodieji pipirai: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą pilkite vandenį, dėkite mėsą, raugintus kopūstus, prieskonius, užvirinkite ir virkite maždaug 60 minučių.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite šlakelį augalinio aliejaus.
  3. 3. Riebalus įkaitinkite ir juose pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir stambia tarka sutarkuotą morką.
  4. 4. Tada keptuvės turinį sukrėskite į puodą ir virkite dar maždaug 20 minučių, kol kopūstai suminkštėja.
  5. 5. Prieš bebaigiant virti sudėkite pomidorų padažą.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
Juka - kraujo sriuba
(15)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Perlinių kruopų sriuba su agurkais
(3)
Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis
(3)
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)