Raugintų kopūstų sriuba su šonine

2019-11-12 Autorius Gamink su Audrone

Raugintų kopūstų sriuba su šonine
Pačią nuostabiausią raugintų kopūstų sriubą su šonine man išvirdavo močiutė. Visada ją patiekdavo su virtomis bulvėmis (su lupenomis). Lygiai taip pat dabar šią sriubą ruošiu ir aš, recepto net nesistengiu pakeisti. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • rauginti kopūstai: 0,5 litro
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • šoninė: kelių mažų gabaliukų (aš naudoju rūkytą; tinka ir lašinukai)
    • miltai: žiupsnio
    Patiekimu su sriuba:
    • virtos bulvės su lupena
    • druska: žiupsnio (naudoju "Alaea" su raudonuoju moliu iš "Druskos namai")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves švariai nuplaukite ir užkaiskite virti.
  2. 2. Tuomet kopūstus perliekite vandeniu, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu, gardinkite druska ir pipirais. Sriubą dėkite ant viryklės virti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Berkite į keptuvę ir kaitinkite, kol šoninė apskrus.
  5. 4. Berkite ir susmulkintą svogūną bei sutarkuotą morką. Kaitinkite, kol daržovės suminkštėja.
  6. 5. Berkite miltus bei viską permaišykite. Verskite keptuvės turinį į sriubą.
  7. 6. Pavirkite dar porą minučių. Ragaukite, jeigu kopūstai jau suminkštėjo, sriuba yra paruošta.
  8. 7. Sriubą patiekite su bulvėmis, pagardintomis žiupsniu geros druskos. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kopūstų sriubų receptų rasite: Kopūstų sriubos.
Trinta smidrų sriuba
(1)
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(29)
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)
Trinta pomidorinė sriuba su grietinėle
(1)