Biskvitinis tortas su maskarponės-grietinėlės kremu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Biskvitinis tortas su maskarponės-grietinėlės kremu
Man asmeniškai tai yra tobulo skonio maskarponės sūrio tortas su biskvitas. Gamintas jau tikriausiai milijoną kartų, ir niekada nenusibostantis! Vertas visų pačių didžiausių pagyrų.

Gaminant buvo naudojama 22 centimetrų apvali forma nuimamais kraštais.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 3 (M dydžio)
    • cukrus: 100 gramų
    • miltai: 110 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • grietinėlė: 500 mililitrų (35-36%)
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • citrinos rūgštis: ant peilio galiuko
    Papuošimui:
    • konservuoti persikai
    • uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitai: Pradžioje kiaušinius su cukrumi bei druska plakite maždaug 5-7 minutes, kol masė patrigubėja bei tampa beveik grietinės konsistencijos.
  2. 2. Labai atsargiai šaukštu įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešla turi išlikti tokia pat tiršta bei puri.
  3. Reklama
  4. 3. Pilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą bei kepkite iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių (tikrinkite vidurį mediniu pagaliuku).
  5. 4. Atvėsusį (galima net palaikyti šaldytuve) biskvitą perpjaukite į 3 papločius.
  6. 5. Kremas: Grietinėlę su cukrumi bei citrinos rūgštimi išplakite iki standumo. Maskarponę truputį išmaišykite šaukštu, jei labai kietas.
  7. 6. Dalimis, atsargiai, kad nesukristų, įmaišykite į maskarponę grietinėlę.
  8. 7. Surinkimas: Biskvitus sulaistykite konservuotų persiku sirupu.
  9. 8. Sutepkite kremu, truputį palikdami jo torto aptepimui. Puoškite persikais, uogomis ar kaip mėgstate.
  10. 9. Palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų. Skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau biskvitinių tortų receptų rasite: Biskvitiniai tortai.

Aistė

Labai skaniai pavyko, bus gaminamas tikrai dar ne vieną kartą. Rekomenduoju ir kitiems, kurie dar nemėgino! :)
Atsakyti
Bananinis medaus tortas
(1)
Šokoladinis Daim tortas
(2)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)