Bora bora kukuliai

2018-04-01 Autorius Keistai paprasta

Bora bora kukuliai

Ingredientai

    • nesaldintos kokoso drožlės: 1 puodelio (236 mililitrų)
    • druska: trupučio
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • konservuoti ananasai savo sultyse: 1 skardinės (arba šviežio smulkinto)
    • tarkuota imbiero šaknis: 1-2 centimetrų gabaliuko
    • smulkintas česnakas: 2 skiltelių
    • kiaušiniai: 2
    • mėgstami žalumynai: 1 saujos (petražolių, krapų)
    • mėgstamas kokybiškas neriebus faršas: 800 gramų (geriau malame pačios)
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kokoso drožles sumaišome su paprikos milteliais bei druska. Įkaitiname keptuvę ant stiprios ugnies, suberiame kokoso drožles bei pakepiname vis vartydamos, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidedame į šalį atvėsti.
  2. 2. Tuomet ananasą sumalame virtuvinio kombaino pagalba. Jei labai daug sulčių dalį nupilame bei, jei norisi, išgeriame.:)
  3. Reklama
  4. 3. Tada į faršą sudedame prieskonius, žoleles, česnaką ir trintą ananasą, įmušame kiaušinius bei viską gerai išminkome.
  5. 4. Po to imame šiek tiek faršo, formuojame kukulius, apvoliojame pakepintose kokoso drožlėse bei dedame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
  6. 5. Taip padarome su visu faršu.
  7. 6. Paskui dedame kukulius kepti į orkaitę maždaug 20-25 minutes (170 laipsnių temperatūroje).
  8. 7. Patiekiame su šviežiomis mėgstamomis salotomis, žirnelių piure, arba kitais pagardais. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kukulių receptų rasite: Kukuliai.
Mėsos kukuliai su sūriu, kepti orkaitėje
(1)
Tingūs tinginių koldūnai
(3)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
(1)