1. Iš pradžių sausainius sumalame mėsmale arba sutriname smulkintuvu. Sviestą ištirpiname bei sumaišome su sausainiais, kad gautųsi drėgni birūs trupiniai. Tada krečiame į sandarią tortinę bei gerai paspaudžiame. Padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui. Braškes perpjauname per pusę. Išdėliojame ant sausainių pagrindo.
2. Tuomet trintą varškę (triname per sietelį arba blenderiu), jogurtą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis bei žievelę gerai išmaišome. Pilame brinkintą želatiną bei vėl atsargiai išmaišome. Pusę kremo pilame ant sustingusio sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Reklama
3. Po to braškių želė paruošiame pagal receptą, tik pilame kiek mažiau vandens. Kai visiškai atvėsta, užpilame želė ant sustingusio kremo. Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Paskui išdėliojame braškių puseles bei pilame likusią kremo dalį.
5. Puošiame braškėmis bei mėtų lapeliais (arba pagal fantaziją). Skanaujame!