Bulvės, keptos druskoje

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvės, keptos druskoje

Ingredientai

    • mažos bulvės: 500 gramų (plona luobele)
    • rupi jūros druska: 500 gramų
    • džiovinti rozmarinai: 2-3 šakelės (arba čiobreliai)
    • česnako skiltelės: 4-5
    • Romos kmynai (kuminas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į kepimo skardą plonu sluoksniu priberiame druskos, sudedame bulves bei užberiame likusia druska. Tiek, kad druska bulves beveik visiškai užklotų.
  2. 2. Tuomet pabarstome džiovintomis žolelėmis (puiku, jei turime šviežių), įsmeigiame į druską kelias česnako skilteles, įberiame porą žiupsnių kumino.
  3. 3. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
(21)
Bulvių apkepas su daržovėmis ir mėsa
(2)
Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu
(108)